האכלת צופיות במי סוכר- בריא או לא?
ההמלצה הכי טובה היא לשתול צמחי צוף עבור הצופיות. יש המלצות לצמחים בקישור. עם זאת ניתן גם להאכיל עם מי סוכר (המלצה לריכוז- 1:2 כלומר על כל נפח סוכר להוסיף שני נפחי מים). האכלה מועילה בימי חורף קרים ובמקומות מושלגים.
חשוב להקפיד להאכיל בכמות קטנה ולא באופן רציף כדי שהציפורים לא יפתחו תלות בהאכלה. האכלה רציפה יכולה לגרום לריבוי יתר ואז עשויה להיווצר בעיה כאשר מאיזו שהיא סיבה תפסק ההאכלה ותיווצר עקה על האוכלוסייה המורגלת לקבל מזון קל. העקה יכולה לגרום להיחלשות, מחלות ומוות.
אותה הנחיה נכונה לגבי כל מתקני ההאכלה למיניהם.
האם הסוכר בריא לצופיות?
על פי ד"ר שי מרקמן שחוקר צופיות- בצוף של הרבה פרחים יש סוכרוז, שהוא כידוע הסוכר הלבן. צופיות יכולות לפרק סוכרוז לגלוקוז ופרוקטוז כיון שיש להן גם את האנזים סכראז שמפרק סוכרוז.
יש בארץ צמחי צוף שהובאו מכל העולם וחלקם עשירים יותר בסוכרוז וחלקם בגלוקוז ופרוקטוז. כאמור בסביבת האדם לפחות, הצופיות ניזונות מכל הסוגים.
אי לכך אין נזק במי סוכר כל עוד הם מוחלפים מידי יום כדי לשמור שלא יתססו ולא יתעפשו. לכן גם אין להניח את מתקן מי הסוכר בשמש.