סקר קינוני דרור הבית
אוכלוסיית דרורי הבית הולכת ופוחתת בישראל וסקר הקינונים בשיתוף ציבור נועד כדי לדעת יותר על מצב הקינון שלהם.
דרורי הבית מקננים במהלך חודשים אפריל - יולי . זה הזמן בו ממולץ שתצאו לסביבת מגוריכם וסביב תיבות הקינון שהצבתם וחפשו קינונים שלהם.
הקינונים מוסתרים בתוך חור בקיר, מתחת לגג, או בכל חלל אחר. תוכלו לאתר קינים במהלך בנייתם - שכן אז זכרי הדרורים מביאים הרבה קש כדי לרפד את גומחת הקינון. ניתן גם לאתר את הקינונים במהלך האכלת הגוזלים שכן אז עפים הזכר והנקבה הלוך וחזור לפתח הקן כדי להביא מזון לגוזלים.
עוד אפשרות לאתר קינונים היא על סמך התנהגות הזכר- שכן הוא נוהג לעמוד בקרבת הקן ולשיר. שירתו נשמעת כך.
לעתים יש לזכר אחד מספר קינים שסביבם הוא שר.
לאחר שאיתרם את מקום הקן מלאו בבקשה את סקר קינוני הדרורים בקישור
תיעוד פירחונים: לאחר שהגוזלים גדלים הם יוצאים מהקן אך עדיין לא יודעים למצוא את מזונם ולהתגונן מפני אויבים לכן ההורים ממשיכים ללוות אותם במשך עוד כשבוע ימים עד שהם נעשים עצמאים וכבר יודעים להשיג מזון בעצמם. גוזל בשלב הביניים הזה נקרא פירחון. הפרחונים משמיעים ציוצים רמים וניתן לראות את ההורים מגיעים להאכיל אותם מיד פעם. יש בטופס הסקר מקום למלא תצפית פרחונים .


מימין דרור זכר ודרור נקבה. משמאל דרור זכר מאכיל פרחון. צילם יהודה כץ
תכנית חינוכית אקטיביסטית הכוללת למידה ופעולה לסיוע לדרורי הבית בקישור